torsdag 16 oktober 2008

Utflykts-tajm!

Idag åkte jag och tre små till Skansen. Det var fan-i-mej på tiden, eller för att uttrycka det som tvååringen skulle sagt: TIPPIE!

Först blev jag glatt överraskad tre gånger:
1. Regnet öste bara ner sjukt mycket -det kunde varit värre och vräkt ner sinnessjukt mycket.
2.Fyraåringen och jag höll sams och var glada hela vägen på tbanan, båten, promenaden och två små systrar åkte nöjt i sin vagn utan protest.
3. Skansens akvarium stank inte alls så som jag mindes det (Har jag bara varit där som gravid förut, eller har det _verkligen_ osat död lemur där förr till skillnad från idag?)

Det var en fantastisk utflykt!
Må så vara att vi missade färjan först, att sonens stövlar läckte in och att tvååringen var sur över att behöva åka bakom regnskyddet.
För till sist kom vi fram; med nästa båt, iklädda extra strumpor och medhavda gympadojjor (Faan vad jag är suverän morsa ibland!) och med två snustorra vagnsåkare.

Vi tittade på alla ormarna, hisnade över anakondorna som vred sig i sitt vattenbad, pratade med papegojorna och skrattade åt aporna.
Till och med djuren var på vår sida idag -alla var synliga och till och med vakna!
Tvååringen gillade WAAAH:orna (Krokodilerna) och "pittipitti" (sköldpaddorna) allra bäst.

Sonen hade sett fram emot hajutställningen men tjena vad besviken han blev; två yttepyttiga väggar med faktaskyltar och små skrumpna, torkade hajägg i en glasmonter gör inte något större intryck på en nyfiken hajexpert av stora mått.

Vid lunch gick vi upp till Solliden och åt mat för månadens sista korvören. Ungarna var rutinerade nog att beställa in pannkakor medan jag själv gick på niten att välja en märklig historia av matvete, tärnad gurka och dill serverat med en knivskarp dressing gjort på dionsenap. Detta kröntes av två äppelraggmunkar med vanlijsmak. (Jag misstänker starkt att det var babianernas rester iförd ny kostym)

Vid drickan försökte sonen tjata sig till en Pucko. Tjugotvå spänn kostade den, och då var det en 2dl tetra, ingen magnum-butelj.
-Nej, sa jag. Bara för att man vill dricka Pucko behövar man inte vara ett.

Sen åkte vi hem, städade kylarna och kokade soppa på en spik spenat.
Godnatt.

2 kommentarer:

Huskorset sa...

Åh vilken bra dag och vicken toppenmorsa du är!

Sylvia sa...

Håller med huskorset till hundra. En sån dag - genomförd - ger 1000bonuspoäng och ett extra liv! Ville eg säga att Aquaria var ett stamlokus när nu 15åringen var 4-6 och hajfantast, det var riktigt bra. Några år sen jag flyttade från huvudstaden, kanske det finns kvar.