onsdag 10 februari 2010

Gäddan på nya höjder!

Så har jag då åkt Stans nya begivenhet vad gäller turistattraktioner; Bollen!
Eller nu minns jag inte riktigt vad det hette, men det hela går ut på att man åker i en glasbubbla utanpå en plåtbubbla (Globen).

Med tanke på hur flashit man marknadsfört det hela, typ "The Stockholm New Super Sky View Panorama Balls" är det inte utan att jag blev lite besviken.
Själva inramningen var flådig med uniformerade guider som pratade om "avgång" och "resa" vilket väckte vissa förhoppningar hos mig, men till syvende och sist lämnades en del att önska.

Till att börja med visades en introduktionsfilm i ett angränsade rum vilket piskade upp mina och Apans förväntningar rejält.
När dessutom guiden före ombordstigning utbrast: "Nu öppnar sig taket för landning..." höll vi på att kissa på oss av upphetsning, vilket borde båda gott.

Tyvärr kan man sammanfatta det hela med att Bollarna hade flygets nackdelar men saknade fördelarna;
säkerhetskontroll där man blev muddrad på sina väskor och inte fick ta med sig något ätbart innebar tyvärr inte att man fick tillgång till tax-free och plastad mini-mat.
Vad man såg?
Tja, bäst minns jag Högdalstippen och Kaknästornet.
Kanske gör sig denna Boll bäst på sommaren när inte hela bebyggelsen utgörs av en svartvit snömoddig smet utan skiljs åt av gräsmattor, vatten, träd och vägar?

Ett tips till dem som har hand om Bollen är att skip the crap, sänk priset och sluta sälja in det hela som årets Måste Ses.
För det är det inte.

Ett tips till alla andra från Apan är att knalla upp för Hammarbybacken istället, varifrån man ser minst lika långt.

3 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Tack för tipset då blir det inget med den trippen it då, Man kan ju kolla Högdalstippen lika gärna då som sagt.Om man nu vill kolla uppifrån En skön kväll tillönskas

Gäddan sa...

Jamen Filifjonkan, visst!
Högdalstippen är en jädrans härlig utflykt faktiskt, och därifrån ser man ända till om inte Mariannelund så iallafall Söder.

Hoppas du också får en härlig kväll!

Anonym sa...

Glasbubblan utanpå storbubblan är väl egentligen inte mer än en hiss?!